Exterieur

THE SOUND OF NATURE

Kom tot rust midden in de natuur

BUITENLEVEN

In en rond het chalet valt heel wat te beleven

DE KNOCKERSBURCHT

Uitleg over de waterzuivering, structuur en ligging

KAMPVUUR

Pal naast de rivier is een plek waar je een kampvuur kan maken om op de dag terug te kijken. We voorzien boomstronken als stoeltjes en als je wil, zorgen we ook voor marshmallows. Stokje uitkiezen en net boven de vlam laten roosteren. Heerlijk plakkerig...

DE MOOISTE RIVIER

Naar de rivier kan je eindeloos kijken én luisteren. Bij het vallen van de avond en de intrede van de nacht komt ze volop tot leven. Forellen, bevers, vleermuizen,... gaan op jacht met een gehoor- en schimmenspel tot gevolg. Met wat geluk zie je ook een das of vos die zijn dorst komt lessen. In de winter is de Semois een brede, snelstromende rivier. In de zomermaanden daalt het waterpeil fors, zodat pootje baden mogelijk is. Een bron van plezier voor jong en oud. Onze favoriet is de bootjesrace met zelfgemaakte bootjes met onderdelen uit de natuur! Grote dammen bouwen is niet toegelaten. De bevers hebben het alleenrecht hiervoor.

De tuin

Het terrein is 22 aren groot en telt vele verschillende bomen en begroeiingen. Het chalet kijkt als het ware over de tuin uit. Ongeveer de helft is een helling (zeer leuk bij sneeuw) en de andere helft is vlak. Ideaal om te relaxen of te ravotten. Het terrein is zuidoost-gericht. Onder de mooie eik is er een schaduwrijke plek om te lezen, knutselen, picknicken,... Ontdek in de herfst de grote verscheidenheid aan paddenstoelen, afgekloven dennenappels en nog veel meer.

Enjoy the view

Het chalet telt 2 terrassen. Van op het panoramische terras zie je de pracht van de meander en de omliggende bossen. Dankzij de oriëntatie is een eerste lentezonnetje al voldoende om een koffie te drinken of eindelijk dat goed boek vast te pakken. Het tweede terras, een niveau lager, is groot genoeg en telt voldoende zitruimte om allemaal aan tafel aan te schuiven.

DE ANDERE KANT

De blikvanger van het het verblijf is uiteraard de Semois. Maar ook aan de andere kant van het huis is de natuur het bekijken waard. De ochtend- of avondmist is voor de fotografen onder ons een uitgelezen moment om toe te slaan.

Bekijk de beschikbaarheid en tarieven

De Knockersburcht

Het chalet heeft een stenen onderbouw en bestaat voor het overige uit hout. Er zijn 3 verdiepingen, al zie je erop deze foto maar 2. De steile helling zorgt voor een verborgen verdiep met eveneens frontaal zicht op de rivier en de omliggende natuur. Enkele jaren terug werd alles geïsoleerd en kreeg het een nieuw -Termowood- jasje. Het chalet dateert van 1961 en kreeg een total-makeover in 2019.

RESPECT VOOR DE NATUUR

Vele afgelegen huizen zijn niet aangesloten op de riolering. Daarom hebben we gekozen voor een 'micro-station'. Een hele investering maar wel ééntje die er voor zorgt dat het afhaalwater wordt gezuiverd en we proper water terug in de natuur brengen. Eén zakje micro-organismen per week doorspoelen is de enige resterende inspanning. Al trachten we toch in de eerste plaats om het verbruik zo laag mogelijk te houden en met ecologische producten te werken. Help je mee tijdens je verblijf?

LIGGING

Het chalet is gelegen aan een doodlopende weg in één van de vele meanders die de Semois rijk is. In het niet-geasfalteerde straatje staan 7 chalets. De Knockersburcht is het voorlaatste. Aan de overkant van de rivier loopt een wandelpad omgeven door het grote bos van CHiny.

NEEM CONTACT OP

We beantwoorden alle vragen met plezier

Telefonisch

Bel gerust even op! 0032/496.28.85.47 (Katrien)

Stuur een mailtje

We beantwoorden mails ten laatste binnen de 48u. Heb je geen antwoord ontvangen, check dan je junk-mail of bel even op. info@knockersburcht.be of gebruik het formulier.