EAT, EXPLORE AND EXPERIENCE

Only the best make the list.

EEN BETOVEREND KADER

Waarin je kan wandelen, lopen, fietsen, kajakken, vissen,...

SIGHTSEEING

Ontdek de bezienswaardigheden van de Gaume

ETEN EN DRINKEN

Zelf koken of toch liever op restaurant?

EINDELOOS WANDELEN

Het grote woud van Chiny telt 200km aan wandelpaden. Dankzij de combinatie van loofbomen en sparren heeft elk seizoen een andere uitstraling. Wandel de meander af en geniet van prachtige uitzichten. Of kies voor een langer uitdagend parcours. Sabine van de toeristische dienst kent de streek op haar duimpje en vertelt je er alles over.

KAJAKKEN

Kanoën en kajakken zijn echt typische activiteiten van de Ardennen. Op de Semois vaar je langs schilderachtige dorpjes en door de ongerepte natuur. Het voorjaar en de vroege zomer zijn de beste periodes. In Chiny heb je 2 vertrekpunten. Kies uit trajecten van 2 uur tot zelfs meerdaagse tochten. In de zomer kan je aan het vertrekpunt "Sint-Nicolaasbrug" zwemmen, zonnen en frietjes eten. Een leuke plaats voor kinderen.

Vissen

De Semois krioelt werkelijk van de vissen. Kopvoorn, barbeel, sneep, rivierforel,... Stap van in de tuin in de rivier en haal je beste (vlieg)vistechnieken boven. 's Morgens en bij valavond zijn de vissen het meest actief. No-kill wordt sterk gepromoot in de regio. Een vergunning is in alle Waalse rivieren een verplichting. Op 10 min rijden is er een grote viswinkel -jacquet pêche- waar ze je met alle plezier tips geven.

De abdij van Orval

Het bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij onthult een locatie met een boeiende geschiedenis en van een heel aparte schoonheid, ingebed in een vallei waar de Mathildebron ontspringt. Het bezoek bestaat uit een audio-visuele voorstelling over de geschiedenis van de abdij en het kloosterleven (ca 20 min.). Geniet achteraf van de productconfrontatie. Je kan in de shop Orval kaas en het trappistenbier aankopen. De abdij ligt op ongeveer 15km van het vakantiehuis.

Bouillon

Voor zijn kasteel en duizend andere dingen! Tussen de meanders van de rivier en de grootse uitzichten nodigt de streek van Bouillon in de Ardennen je uit tot een uitzonderlijke ontmoeting met de natuur en de geschiedenis. Adem met volle teugen en beleef het avontuur. Net over de Franse grens is ook Sedan zeker een bezoekje waard!

DE GAUME

Chiny bevindt zich op net over de grens van de Ardennen, in de Gaume streek. Ze staat bekend voor haar micro-klimaat en straalt een vleugje Provence uit. De streek telt het meeste zon-dagen van Wallonië. Bezoek de vele kleine dorpjes en ontdek op eigen tempo de pittoreske plaatsjes.

DE OUDE WATERMOLEN

Meer typisch als Brasserie 'Moulin Cambier' zal je ze moeilijk vinden. Een authentieke Ardense sfeer in een oude watermolen. Eet een verse rivierforel of sla heerlijk aan het racletten. Op wandelafstand van het chalet dus spoel gerust door met een heerlijke Orval. In de zomer kan je er met heel de familie mini-golfen.

FOYER IX

In de streek vind je vele goede restaurantjes. Le Chameleux, Le FLorentin en Le Relais des Oliviers zijn prijs/kwaliteit zeer goed. Au Coeur de Lacuisine vereist een groter budget maar zou zeker een aanrader zijn. In Chiny vind je op wandelafstand het grill-restaurant: Foyer IX. Het is enkel in het weekend geopend en reserveren is aangeraden.

WINKELS

Op wandelafstand is er een goede slager met in het seizoen een grote keuze aan wild. In het eco-buurtwinkeltje aan de kerk kan je terecht voor lekker stokbrood en nog veel meer. Ze proberen overbodige verpakkingen te vermijden. Binnen een straal van 10km zijn er grote supermarkten: Carrefour, Colruyt, Intermarché, Delhaize en Aldi. Colruyt is het dichtste bij en Carrefour biedt het meeste lokale producten aan.

NEEM CONTACT OP

We beantwoorden alle vragen met plezier!

Telefonisch

Bel gerust even op! 0032/476.37.19.37 (Pieter)

Stuur een mailtje

We beantwoorden alle mails ten laatste binnen de 48u. Heb je geen antwoord ontvangen, check dan zeker je junk-mail. info@knockersburcht.be of gebruik het formulier.